Waarom debiteurenadministratie uitbesteden?

Debiteurenadministratie

De debiteurenadministratie is onderdeel van elk bedrijf. Je zal er iets aan moeten doen als je wil dat je bedrijf blijft lopen. Je kunt de debiteurenadministratie niet verwaarlozen. Wel kun je bedenken of je het zelf wil doen of het wil uitbesteden. Meestal is het beter om dit uit te besteden. Met name als je kijkt naar tijd en ervaring. De keuze is uiteindelijk natuurlijk aan jou. Het kost natuurlijk ook wat om je debiteurenadministratie uit te besteden.

Voordelen uitbesteden

Afgezien van de kosten, heeft het toch een hoop voordelen om je debiteurenadministratie uit te besteden. Je kunt namelijk je tijd aan andere dingen voor je bedrijf besteden. Het scheelt een hoop stress, want je geeft de taken uit handen aan iemand die er verstand van en ervaring mee heeft. Bovendien kun je rekenen op heldere afspraken en goede monitoring van de debiteuren. Een externe partij houdt de debiteurenadministratie bij en voorkomt ongemakkelijke situaties tussen jou en je klanten.

Debiteurenadministratie

Zelf doen

Het staat je natuurlijk vrij om zelf je debiteurenadministratie te doen. Het is alleen wel zo dat dit veel van je tijd inneemt. Het is dus met name een afweging van kosten en tijd. Als startend bedrijf is het natuurlijk soms lastig om dingen uit te besteden, maar dit uitbesteden betekent wel dat jij je tijd kunt investeren in de groei van je bedrijf. En je hoeft je dan niet meer druk te maken over de debiteurenadministratie. Het grootste nadeel is dat het je geld kost. Het is dus de vraag of jij dat wil betalen voor jezelf ontzorgen van de debiteurenadministratie.