Heeft jouw puber een groeispurt gehad? Koop een matras van 90×220

Bed

Een matras van 90×220 is geen gangbare maat. De meeste eenpersoonsbedden zijn 2 meter lang. De maat bestaat echter wel en is te vinden bij de goede (online) beddenspecialisten. En misschien is dat wel precies wat jij zoekt. 

uitschuifbed

De snelgroeiende pubers

Kinderen in de puberteit groeien als kool. Voor je het weet zijn ze dat kinderbed uitgegroeid. Nu kun je een maatje groter kiezen maar misschien is dat voor jouw kind niet voldoende. Het is namelijk belangrijk om een matras te hebben dat lang genoeg is en wanneer je een lengte van 1.90 hebt gehaald is een matras van meer dan 2 meter in lengte al aan te raden. Heb jij dus het idee dat jouw kind nog wel even door gaat groeien, dan kan het wijs zijn om een matras op de groei te kopen. Een matras van 90×220 biedt dan dé uitkomst. 

Matras

Soorten matrassen

Traagschuim, koudschuim, latex of pocketvering: welke moet je kiezen? Elk materiaal heeft weer eigen voor- en nadelen. Zo is pocketvering vrij hard en geschikt voor mensen met rugklachten. Traagschuim is een betaalbaar en goed materiaal voor kinderbedden, zeker gezien deze vaker vervangen moeten worden. Maar het blijft altijd een kwestie van smaak.

Om je verder te verdiepen in de materialen en hoe deze aanvoelen kun je een keer verschillende soorten matrassen uitproberen. Ga in een woonwinkel op een pocketvering matras liggen, probeer traagschuim of kijk hoe latex aanvoelt. Je hoeft natuurlijk niet daar dan ook je matras te kopen.