Een prefab woning bouwen is tegenwoordig een aantrekkelijke keuze en er zitten veel voordelen aan, maar er komt wel veel bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan logistieke processen, tekeningen, vergunningen en nog veel meer.

Prefab onderdelen

Een https://www.variahuis.nl/prefab-woningen is een mooi systeem en het gaat steeds meer gebruikt worden. Bij een prefab woning worden volledige bouwonderdelen gemaakt in de fabriek en getransporteerd naar de bouwplek. Op de bouwplaats moeten de onderdelen dus alleen vastgezet worden. Door middel van Prefab onderdelen gaat het bouwproces steeds sneller en steeds meer onderdelen worden in de fabriek gemaakt. Tegenwoordig zijn alle bouwonderdelen wel te maken in de fabriek. Vooral de grote bouwonderdelen worden tegenwoordig vaak gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan dak elementen en wanden.

Voordelen en nadelen van prefab

Het grootste voordeel van prefab is dat er veel tijd bespaard word met het handmatig maken van onderdelen. Doordat bijna alle bouwonderdelen in de fabriek gemaakt worden, kunnen de werknemers op de bouwplek gemakkelijker te werk gaan. Prefab is dus veel gemakkelijker voor de werknemers op de bouwplek. Daarnaast is een prefab woning bouwen ook goedkoop en dus zeer aantrekkelijk voor aannemers en opdrachtgevers. Ook is een https://www.variahuis.nl/prefab-woningen met prefab onderdelen milieuvriendelijker. Er worden namelijk tijdens de productie van de onderdelen weinig slechte stoffen geproduceerd. Maar er zitten ook wel een nadelen aan Prefab onderdelen laten maken. Het is wel is foutgevoelig bij de levering. Als het ergens in de communicatie verkeerd gaat, dan kan er fouten ontstaan bij de levering van de bouwonderdelen. Het kan ook zijn dat de bouwonderdelen te laat op de bouwplek aankomen door een fout in de logistieke processen of andere zaken zoals een ongelijk in het verkeer of een file. Veel factoren dus waardoor de prefab onderdelen te laat aankomen op de bouwplaats. Hierdoor ontstaan er ook problemen in de planning van de aannemers en kunnen er dus vertragingen ontstaan.