Tips voor de aanschaf van een garagedeur

Wanneer je op het punt staat om een nieuwe garagedeur aan te schaffen, zal je waarschijnlijk wel hebben gemerkt dat het aanbod enorm groot is en dat er vele mogelijkheden zijn voor wat betreft het openen van de deur. Zo heb je deuren die zich verticaal openen, zogenoemde roldeuren die verticaal opengerold kunnen worden en de klassieke kanteldeuren. Maar los van welk soort garagedeur je zou willen kopen, zijn er nog een aantal andere aspecten van groot belang die bepalen welke deur je uiteindelijk het beste kunt aanschaffen. We geven een aantal voorbeelden.

De levensduur van garagedeurenModerne-houten-garagedeur

Doordat de prijsverschillen tussen garagedeuren nogal uiteenlopen is het logisch dat de kwaliteitsverschillen ook behoorlijk groot kunnen zijn. Het logische gevolg van de kwaliteitsverschillen is dat de levensduur van garagedeuren ook sterk kan verschillen. Vraag jezelf daarom af hoe lang je minimaal plezier zou willen hebben van de deur, zo raak je achteraf niet teleurgesteld in je aankoop.

Hoe goed past de deur bij je woning?

Als tweede tip willen we je meegeven dat een garagedeur een mooie aanvulling op de uitstraling van je woning kan zijn, mits de deur bij je woning past. Stel bijvoorbeeld dat je op een boerderij woont, dan ogen houten garagedeuren in de meeste gevallen veel mooier bij de boerderij dan moderne aluminium garagedeuren.

De veiligheid van de garagedeur

Voor wat betreft deze tip geldt dat de veiligheid op twee aspecten betrekking heeft. Ten eerste gaat het om de maatregelen die bij het ontwerp van de deur zijn genomen om een inbraak via de garagedeur te voorkomen. De diverse merken op de markt hebben namelijk ieder zo hun eigen maatregelen bedacht om de kans op een inbraak via de garagedeur verkleinen.

Als tweede punt is het gebruik van de garagedeur en de veiligheid die daarmee gemoeid gaat belangrijk. Want je moet er toch niet aan denken dat je met je vingers (en zeker niet die van je kinderen) tussen de veren van de deur knel komen te zitten? Bepaalde merken, onder andere het Duitse merk Hörmann, hebben hiervoor oplossing bedacht om de veiligheid van de garagedeur voor wat betreft het gebruik te vergroten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschermkappen die de veren afdekken. Benieuwd naar wat Hörmann nog meer te bieden heeft? Kijk dan ook eens naar de garagedeuren van De Garagedeur Specialist. Dit bedrijf verkoopt namelijk de producten van dit merk.

Hoe gaat een garagedeur langer mee?

Iedere garagedeur heeft zo nu en dan onderhoud nodig. Zeker wanneer je veel geld hebt geïnvesteerd in de aanschaf van een garagedeur, wil je natuurlijk dat je er zo lang mogelijk plezier aan kunnen beleven. Daardoor is onderhoud zo belangrijk en zal je zo nu en dan ook garagedeur onderdelen moeten vervangen. Voor wat betreft het onderhoud kun je bepaalde zaken zelf uitvoeren en dien je andere zaken beter door een geschoold vakman uit te laten voeren. Wat je zelf kunt doen is bijvoorbeeld het smeren van de scharnierpennen, het smeren van de vergrendeling of het smeren van de assen van de looprollen.

Zaken die je in ieder geval niet zelf moet doen, zijn onder andere het balanceren van de deur en scharnieren op breuk controleren. Voor wat betreft het vervangen van garagedeur onderdelen geldt dat je dit het beste kunt laten doen door een garagedeuren specialist. Dergelijke specialisten vervangen de onderdelen veel sneller en vaak ook een stuk veiliger dan dat je zelf doet.

Door goed stil te staan bij de gegeven tips en ook de garagedeur na aanschaf goed te onderhouden, kun je jarenlang plezier hebben de deur. Dat gegeven is het lezen van dit artikel al meer dan waard geweest!