Zelf een terrasoverkapping bouwen

Wanneer je technisch bent aangelegd is de bouw van een terrasoverkapping te realiseren. Maar als je niet weet hoe je dit aanpakken, is het beter om het werk uit te besteden. Benader in dat geval een terrasoverkappingen specialist zoals bijvoorbeeld B&K Moordrecht. Wees je er alleen van bewust dat bij het zelf bouwen van een overkapping meer komt kijken dan alleen het bouwen van de constructie zelf. Het is namelijk belangrijk dat je op meerdere zaken let zodat je in staat bent om het juiste bouwpakket te kunnen aanschaffen en je achteraf niet teleurgesteld bent in je aankoop.

De GemeenteregelsTerrasoverkapping-met-doek-en-staanders

Hoewel het hoogstwaarschijnlijk niet het eerste aspect is waarover je nadenkt bij de bouw van een terrasoverkapping, zijn de gemeenteregels van groot belang. Het is namelijk niet in iedere gemeente zomaar toegestaan om de terrasoverkapping te bouwen die jij mooi vindt. Iedere gemeente heeft een verzameling regels waaraan je je dient te houden en indien daar van afwijkt kun je achteraf nogal grote problemen krijgen met de gemeente. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten! Kortom, informeer bij je gemeente naar welke regels er zijn en houd je aan deze regels.

De omvang van een terrasoverkapping bepalen

Nadat je bij de gemeente naar het reglement hebt geïnformeerd, is het volgende punt om te bedenken hoe groot de overkapping moet zijn. Hou daarbij in het achterhoofd dat je waarschijnlijk ook tuinmeubelen of een barbecue onder het afdak kwijt wilt en daarnaast dient het totaalplaatje van de woning met de terrasoverkapping natuurlijk in verhouding te zijn. Ook voor dit aandachtspunt geldt dus dat je zeer bewust moet nadenken over wat je eigenlijk wenst.

Terrasoverkappingen en materialen

Wanneer je de gemeenteregels in beeld hebt gebracht en je weet hoe groot de afmetingen van de overkapping moeten zijn, dan is het tijd om op zoek te gaan naar het juiste bouwpakket. Belangrijk hierbij is dat je jezelf de vraag stelt hoelang je plezier wilt hebben van de overkapping.

Terrasoverkappingen die je bij een speciaalzaak koopt verschillen namelijk aanzienlijk in kwaliteit en datzelfde geldt dus ook voor de bouwpakketten waarmee je zelf een constructie op kunt bouwen. Ben je iemand die van kwaliteit houdt en die jarenlang plezier wilt hebben van de overkapping? Dan is ons advies om te kiezen voor een bouwpakket met materialen van hoogwaardige kwaliteit.

De kwaliteit kun je onder andere vaststellen door na te gaan waar bijvoorbeeld de aluminium staanders van zijn gemaakt. Zijn die van zuiver aluminium of is het een mengelmoes van diverse materiaalsoorten waardoor de constructie minder stevig zal worden? En hoe zit het met de kleur van de staanders? Is er een nieuwe coating laag op de staanders aangebracht om de oorspronkelijke kleur te verbergen of is de coating laag direct op het aluminiummateriaal aangebracht wat voor een betere hechting zorgt? Zaken die je zeker niet na te gaan voordat je een beslissing tot aankoop maakt.

Samengevat komt het er dus op neer dat je aardig wat voorwerk moet doen en ten tweede je zult moeten verdiepen in de kwaliteitsverschillen tussen de diverse bouwpakketten. Als je dat allemaal geen probleem vindt en je in staat bent om deze zaken te beoordelen, dan is het heel goed mogelijk dat je in staat bent om terrasoverkappingen zelf te bouwen. Loop je echter vast in het vooronderzoek of heb je er geen zin in om zelf de nodige research te moeten doen? Dan is het verstandiger om naar een terrasoverkappingen speciaalzaak toe te stappen en daar om advies te vragen.

Let op het gewicht van de constructie

Een laatste punt waarop we je in ieder geval nog willen wijzen als je besluit om de constructie toch zelf op te gaan bouwen, is dat het gewicht van de overkapping niet te zwaar moet zijn voor je woning. Hou je hier geen rekening mee, dan kun je dus een gevaarlijke situatie creëren en dat wil je niet!